Psiholog Ioana A. Plopeanu

Cabinet Individual de Psihologie

Articole

Abandonul de sine

„Nu te vei simți niciodată iubit atât timp cât nu te vei iubi pe tine însuți.” – Arnaud Desjardines Moduri prin care ne abandonăm pe

Citește articol »
female in underwear showing hand with stop mark against abuse

Semnele traumelor nerezolvate

Atunci când anumite evenimente din viața noastră sunt incredibil de dureroase, creierul are abilitatea de a le îndepărta din mintea conștientă pentru a ne proteja. Însă ele se află în continuare în subconștient, controlându-ne viața, într-un fel sau altul. 

Citește articol »
a man in threaten with physical violence

Experiențe traumatice

Trauma este un răspuns emoțional la un eveniment teribil, cum ar fi un accident, un viol sau un dezastru natural. Imediat după eveniment, șocul și negarea sunt tipice.

Citește articol »
Foto: www.canva.com

Anxietatea socială

De cele mai multe ori este o frică viscerală care nu dispare și care afectează activitățile de zi cu zi, încrederea în sine, relațiile și viața profesională. Este senzația persistentă că ești privit și judecat de către ceilalți.

Citește articol »

Ce este pozitivitatea toxică?

Pozitivitatea autentică, implică sentimente de recunoștință, optimism și de reevaluare pozitivă. Nu este dăunătoare, poate fi chiar benefică, atât timp cât nu o folosim ca modalitate de a ne suprima emoțiile.

Citește articol »
woman, soul, psychology-2098098.jpg

Ce este psihoterapia integrativă?

Psihoterapia integrativă este o abordare aplicată de un număr tot mai mare de specialiști în domeniu la nivel european și internațional. Abordarea integrativă promovată de Institutul Român de Psihoterapie Integrativă (IRPI) are la bază teoriile psihanalitice, umaniste și cognitiv-comportamentale.

Citește articol »